Umjetnički ravnatelj

Festival ima umjetničkog ravnatelja kojeg imenuje i razrješava ministar kulture.
Umjetničkog ravnatelja ministar kulture imenuje iz redova istaknutih filmskih stručnjaka, a mandat mu traje dvije godine.

Umjetnički ravnatelj izrađuje i podnosi Festivalskom vijeću sljedeće prijedloge:
– program Festivala koji uključuje glavni program i prateće programe te manifestacije (industrijske i mrežne)
– izbornike pojedinih pratećih programa
– međunarodne goste
– naslove filmova za uvrštavanje u glavni i prateće programe
– raspored projekcija filmova
– sastav (žiri) ocjenjivačkih sudova Festivala.

Umjetnički ravnatelj odgovoran je za izvršenje programa Festivala, a o njegovim prijedlozima odlučuje Festivalsko vijeće većinom glasova.

Foto: Tomislav Čuveljak

PAVO MARINKOVIĆ rođen je u Zagrebu 1967. godine. Diplomirao je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i njegove su prve kazališne predstave objavljene i praizvedene početkom 90-ih. Dobitnik je mnogih domaćih nagrada.

Nakon desetogodišnjeg rada kao dramaturg-urednik u Dramskom programu javne radiotelevizije HRT (1996. – 2005.), započeo je karijeru kao freelancer pisac-redatelj.

Snimio je 3 igrana filma; „Ministarstvo ljubavi“ (2016.), „Ljubavni život domobrana“ (2009.), „Trešeta“ (2006.) (zajedno s Draženom Žarkovićem) i jedan igrani dokumentarni film „Okupacija, 27. slika” (2013.).

Njegovi filmovi prikazani su na prestižnim filmskim festivalima kao što su Montreal World FF, Karlovy Vary IFF, IFF Mannheim-Heidelberg, FF Kerala, Pula FF, Sarajevo FF, Chicago IFF, Kairo IFF, Transilvania IFF… i bivali nagrađivani (Mannheim, Pula, Aleksandrija, Houston, Bergamo, Napoli, Bukurešt).

Živi u Beču i Zagrebu.

Skip to content