Ocjenjivački sud programa Filmovi u nastanku

Vanja Kaluđerčić

direktorica je Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu (IFFR) s bogatim 20-godišnjim iskustvom rada u filmskoj industriji. Radila je kao direktorica akvizicija globalne streaming-platforme MUBI te na Festivalu europskog filma Les Arcs, Sarajevo Film Festivalu, Nizozemskom filmskom festivalu (NFF), kao i na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, na kojem je osnovala industrijski program IFFR Talks & Masterclasses od 2016. do 2018.

FOTO: Vera Cornel

Simon Perry

kao neovisni producent, tijekom 1980-ih bio je producent ili koproducent 10 dugometražnih filmova. Od 1991. do 2000. vodio je nacionalnu filmsku agenciju British Screen koja je financirala 150 filmova britanskih i europskih redatelja (primjerice Neila Jordana (Plačljiva igra), Sally Potter (Orlando), Mikea Leigha (Topsy-Turvy), Kena Loacha (Kruh i ruže), Dereka Jarmana (Edward II), Milcha Manchevskog (Prije kiše), Danisa Tanovića (Ničija zemlja). Od 2006. do 2010. vodi Irski filmski odbor. Tijekom 2015. i 2016. vodi međunarodnu produkciju u Film i Västu u Švedskoj, najvećem regionalnom fondu u Skandinaviji. Do 2018. bio je predsjednik ACE Producers, amsterdamskog pružatelja naprednog usavršavanja za producente, gdje i nadalje radi kao viši konzultant.

Xavier Henry - Rashid

osnivač je londonske agencije Film Republic specijalizirane za svjetsku kinematografiju i dugometražne dokumentarne filmove. Među zastupljenim filmovima nalaze se oni redateljice Pirje Honkasalo te redatelja Petera Bebjaka i Adriana Sabe, čiji su filmovi bili nominirani za nagradu Oscar. Xavier Henry-Rashid radio je kao nezavisni novinar i fotograf na raznim festivalima, uključujući Sundance London, Međunarodni filmski festival Raindance, Sheffield Doc/Fest te Filmski festival u East Endu.

Skip to content