Ocjenjivački sud kritike

Magdalena Miedl

Rođena u Linzu 1982. godine, živi i radi u Beču kao filmska kritičarka, novinarka i publicistica, gdje je studirala kazališne, filmske i medijske studije na bečkom sveučilištu. Piše i objavljuje tekstove i eseje o filmu, kulturi i suvremenoj povijesti već više od 20 godina. Članica FIPRESCI-ja, kao filmska kritičarka surađuje sa Salzburger Nachrichten i s austrijskom javnom televizijom ORF. Objavljuje kritike i eseje u mnogim austrijskim i njemačkim novinama i časopisima.

Nenad Polimac

Rođen u Zagrebu 1949. Filmskom kritikom bavi se od 1972. Jedan je od osnivača časopisa Film te dugogodišnji suradnik Filmskog programa TV Zagreb. Od 1984. radi kao savjetnik za repertoar u Kinematografima. Urednik je monografija Branko Bauer i Živojin Pavlović: Dva razgovora. Suosnivač je te dugogodišnji filmski kritičar i urednik časopisa Nacional i Globus, kojeg je godinu dana bio i glavni urednik. Piše i za Jutarnji list. Dobitnik je nagrade Sedam sekretara SKOJ-a za novinarstvo, godišnje nagrade Vladimir Vuković Hrvatskog društva filmskih kritičara, kao i one za životno djelo. Autor je knjiga Leksikon YU filma i Život u filmu: Uzori i dosezi.

Mihai Fulger

Filmski kritičar i povjesničar, radi za Institut povijesti umjetnosti Rumunjske akademije. Kao kritičar aktivan je već 20 godina, član UCIN-a i FIPRESCI-ja te Europske filmske akademije. Bio je član žirija kritike na mnogim velikim festivalima: Berlin, Busan, Cluj, Stockholm, Varšava. Programer nekoliko filmskih festivala, jedan od osnivača rumunjskog časopisa Film. Njegova knjiga Novi val u rumunjskom filmu proglašena je najboljom filmskom knjigom 2007. Između 2012. i 2020. Radio je za Rumunjski nacionalni arhiv kao ravnatelj i kao programer kinotečnog programa. Trenutno je umjetnički ravnatelj međunarodnog festivala Film 4 Fun i koordinator međunarodnog filmskog festivala Autumn in Voronet.

Skip to content