Ocjenjivački sud Međunarodnog programa

Ben Hopkins

Britanski filmski redatelj i scenarist rođen je 1969. godine u Hong Kongu. Živio je u Londonu i Istanbulu, a sad živi u Berlinu. Hopkins je studirao na Oxfordu i Kraljevskom koledžu umjetnosti u Londonu. Scenarist je, romanopisac (recentan mu je roman Katedrala) i filmaš, poznat po kratkometražnim i dugometražnim igranim filmovima, kao i dokumentarcima. U svijetu filma debitira Simonom Magusom (1999), uvrštenim u Natjecateljski program Berlinalea. Slijedi britansko-njemačka koprodukcija Devet života Thomasa Katza (The Nine Lives of Tomas Katz, 2000), za koji biva proglašen britanskim mladim redateljem godine. Filmovi su mu prikazivani i nagrađivani na mnogim festivalima; primjerice u Berlinu, Locarnu, Tribeci itd.

Lana Barić

Lana Barić rođena je 1979. godine u Splitu. Na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu diplomirala je glumu 2005. a 2011. primljena je u angažman u Dramu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Promovirana je u prvakinju Drame 2016. Glumila je u više od 40 predstava i još toliko filmskih i televizijskih ostvarenja, za koje je višestruko nagrađivana. Napisala je nekoliko scenarija za kratke filmove i scenarij za dugometražni film Tereza37 za koji je dobila Zlatnu arenu za najbolji scenarij na Filmskom festivalu u Puli. Film je osvojio još 5 Arena, uključujući i onu za najbolji film. Režirala je, napisala i odglumila glavnu ulogu u kratkometražnom igranom filmu Snjeguljica. Trenutno razvija debitantski igrani film Eva nakon pada na Split Scriptu s Razvanom Radulescuom i Torino Film Labu s Isabelle Fauvel.

Rada Šešić

Festivalska selektorica, predavačica, kritičarka i redateljica. Rođena u Bjelovaru, živi u Utrechtu u Nizozemskoj. Među ostalim, voditeljica je natjecateljskog programa Dokumentarni film na Sarajevo film festivalu, umjetnička ravnateljica Eastern Neighbours u Haagu, suosnovačica i selektorica na DOKUart Festivalu u Bjelovaru, mentorica na studiju filma na Nizozemskoj akademiji za film i TV u Amsterdamu, filmska mentorica i konzultantica na nekoliko međunarodnih radionica/pitcheva u Europi i Aziji.  U Nizozemskoj je režirala četiri filma: Room Without a View (1997), Soske (2001), In Whitest Solitude (2001) i The Way to School (2007), prikazana na  festivalima širom svijeta te su osvojili nekoliko nagrada. Rad joj se čuva u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku.

Skip to content