U KINU VALLI ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA UOČI VEČERAŠNJE PROJEKCIJE FILMA PLAVI CVIJET

 U KINU VALLI ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA UOČI VEČERAŠNJE PROJEKCIJE FILMA PLAVI CVIJET

Večeras nas na velikom platnu u Areni očekuje projekcija drame Zrinka Ogreste s Vanjom Ćirić i Anjom Šovagović Despot u glavnim ulogama. Radnja filma prati Mirjanu, službenicu u zagrebačkoj tvornici konca. Uoči skromne svečanosti povodom 20 godina rada u tvrtki gdje će primiti nagradu, situacije koje joj se događaju u odnosima s bližnjima osvjetljavaju čitav njezin život – onaj koji je prošla i živi, ali i onaj koji joj predstoji.

Press konferenciji nazočili su redatelj Zrinko Ogresta, glavna glumica Anja Šovagović Despot, producent Ivan Maloča, scenarist Ivor Martinić i mlada glumica Tea Harčević.

Redatelja Ogrestu privukao je nenametljivi tekst Ivora Martinića, koji se bavi obiteljskim odnosima, odnosima roditelj-dijete, dubokim emocijama i univerzalnom temom primjenjivom u bilo kojem vremenu i prostoru. Redatelj je posebno naglasio činjenicu da je ta tema izvan trenutnog filmskog „mainstreama“ i vidi je kao odmak od trenutnih globalnih problema. Generirane su vrlo važne emocije u međuljudskim odnosima, a producent Maloča je kao osnovnu nit koja se kroz film provlači naveo odnos ljubavi i onog trenutka u kojem se kada gubimo voljenu osobu pitamo, jesmo li mogli napraviti više. Na temu se nadovezala i glavna glumica Anja Šovagović Despot s pitanjem je li uistinu „lakše umrit, nego ljudima reć oprosti“.

Vjerujemo da će se i gledatelji moći poistovjetiti s likovima u ovoj katarzičnoj drami o međuljudskim odnosima, koja u sklopu Hrvatskog programa svoju projekciju ima večeras u 21:30 u pulskoj Areni.

Povezane novosti

Skip to content